• Buradasın

    Ramazan pidesine neden yumurta sürülür?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ramazan pidesine yumurta sürülmesinin nedeni, pidenin üzerine renk ve gevreklik vermesidir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ramazan pidesi hamuru nasıl yapılır?

    Ramazan pidesi hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; 1 çay bardağı ılık su; Yarım paket yaş maya; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 3-4 su bardağı un. Yapılışı: 1. Derin bir karıştırma kabına ılık süt ve suyu alın. 2. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip maya ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. 3. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 4. Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin. 5. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine un serpiştirip hazırlayın. 6. Kabaran pide hamurunu alıp tepsinin tam ortasına yerleştirin ve elinizle bastırarak yuvarlak olacak şekilde açarak büyütün. 7. Bir kasede un ve suyu çırpın. 8. Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin. 9. Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgilerin üzerinden tekrar bir çatal yardımıyla geçerek sabitleyin. 10. Üzeri için yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. 11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.

    Yumurtalı Ramazan pidesi nasıl yapılır?

    Yumurtalı Ramazan pidesi yapımı için gerekli malzemeler: 2 orta boy Ramazan pidesi; 1 su bardağı taze lor peyniri; 1 demet dereotu; 2 yumurtanın sarısı; 1 su bardağı süt; 1 çay kaşığı tuz ve karabiber; 2 yemek kaşığı tereyağı. Yapılışı: 1. Pideleri, yaklaşık 10x10 cm’lik kareler halinde kesin. 2. Karelerin göbeklerini sandviç gibi malzeme koyacağınız şekilde açın. 3. Lor peynirini bir kaba aktarıp üzerine ince kıydığınız dereotunu ekleyerek karıştırın. 4. Bu karışımı pidelerin arasına sandviç yapar gibi sürün. 5. Yumurta sarıları ve sütü bir kapta 2-3 dakika çırpıp, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 6. Tereyağını geniş bir tavada eritin. 7. Pideleri yumurtalı karışıma iyice bulayıp kızgın yağda 2’şer dakika, önlü arkalı kızartın. 8. Servis tabağına yerleştirip sıcak olarak servis yapın.

    Pide hamuruna yumurta konur mu?

    Evet, pide hamuruna yumurta konur. Yumurtalı pide tariflerinde, hamurun üzerine çırpılmış yumurta sürülerek pişirilir.