Yumurtalı Ramazan Pidesi Tarifi: Malzemeler: 4 su bardağı un; 2 su bardağı ılık su (400 ml); 1 yemek kaşığı instant maya; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı toz şeker; 1 tatlı kaşığı yoğurt; 1 adet yumurta sarısı; Susam. Yapılışı: 1. Un, instant maya, tuz, şekeri bir yoğurma kabına alın ve karıştırın. 2. Ortasında bir çukur açıp ılık suyu ilave edin ve hamuru yoğurmaya başlayın. 3. Ele yapışan yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğurun. 4. Hamurun üzerini streç film ve temiz bir mutfak beziyle örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakın. 5. Mayalanan hamuru unlu tezgaha alıp tekrar yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. 6. Fırın tepsisinin tabanını galeta unu ile kaplayın ve bezeleri tepsiye yerleştirin. 7. Üzerlerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını fırça ile sürün. 8. Parmak uçlarınızla bastırarak Ramazan pidesi şekli verin ve bolca susam serpin. 9. Önceden ısıtılmış 230 °C fırında 15 dakika pişirin. Püf Noktaları: Tepsiye galeta unu serpmek, pidenin daha çıtır olmasını sağlar. Fırından aldıktan sonra üzerine örtü örtmek, daha yumuşak olmasını sağlar.