Ramazan pidesi hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; 1 çay bardağı ılık su; Yarım paket yaş maya; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı toz şeker; 2 yemek kaşığı zeytinyağı; 3-4 su bardağı un. Yapılışı: 1. Derin bir karıştırma kabına ılık süt ve suyu alın. 2. Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip maya ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın. 3. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 4. Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin. 5. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine un serpiştirip hazırlayın. 6. Kabaran pide hamurunu alıp tepsinin tam ortasına yerleştirin ve elinizle bastırarak yuvarlak olacak şekilde açarak büyütün. 7. Bir kasede un ve suyu çırpın. 8. Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin. 9. Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgilerin üzerinden tekrar bir çatal yardımıyla geçerek sabitleyin. 10. Üzeri için yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın. 11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.