Sert haşlanmış yumurta, aşırı pişirildiği için sağlıklı olmayabilir. Özellikle yumurtanın sarısının etrafı gri-yeşil renk aldığında, yumurta sarısı doğal olmaktan çıkıp kanserojen kimyasal maddelere dönüşebilir. Aşırı haşlanmış yumurtaların diğer zararları: Kilo alımı: Fazla miktarda tüketim, kilo alımına ve yağ oranının artmasına neden olabilir. Yüksek kolesterol: Yüksek kolesterole sahip kişilerin aşırı miktarda tüketmesi, kolesterol değerlerinin daha fazla yükselmesine yol açabilir. Diyabet riski: Fazla miktarda tüketim, diyabet riskini artırabilir. Karaciğer yağlanması: Karaciğerde yağlanmalar görülebilir. Alerji belirtileri: Yumurta alerjisi olan kişilerde belirtiler artabilir. Sağlıklı bir beslenme için yumurtayı rafadan veya kayısı kıvamında tüketmek önerilir.