Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yulaf ezmesi su ile yenildiğinde şu durumlar meydana gelebilir:
- Sindirim Kolaylığı: Su ile karıştırılan yulaf ezmesi, sıcak su veya sütle pişirilmesine göre daha yumuşak ve sindirimi kolay bir kıvam alır 23.
- Besleyici Öğün: Yulaf ezmesi, su ile birlikte tüketildiğinde besleyici bir kahvaltı veya ara öğün seçeneği sunar 13.
- Mineral Emilimi: Çiğ yulaf, su içinde bekletildiğinde fitik asit gibi antinutrientlerin etkisi azalır, bu da vücudun mineralleri daha iyi emmesini sağlar 1.
Ancak, aşırı tüketim mide ve bağırsaklarda birikerek hazımsızlık ve kabızlık sorunlarına yol açabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: