Buradasın
Yufka börek yapımı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yufka böreği yapımı için gerekli malzemeler:
- 5 adet yufka 2;
- 300 gram peynir (herhangi bir çeşit) 2;
- 2 yumurta 2;
- 1 çay bardağı sıvı yağ 2;
- 1 su bardağı süt 2.
Yapılışı:
- Sos hazırlığı: Yumurta, sıvı yağ ve sütü karıştırıp homojen hale getirin 2.
- Yufkaların bölünmesi: Yufkaları dörde bölün 2.
- İç harcın serpilmesi: Her bir parçaya peyniri serpin 2.
- Sarma: Yufkaları sıkı sıkı rulo şeklinde sarın ve sardığınız ruloyu kendi etrafında sararak gül şekli verin 2.
- Tepsiye dizme: İlk parçayı yağlanmış tepsinin tam ortasına koyun. Geri kalan ruloları kendi etrafında sarmadan tepside böreğin etrafına dolayın 2.
- Son işlemler: Yufka bitene kadar bu işleme devam edin, kalan sosu üzerine sürün ve çörek otu serpin 2.
- Pişirme: 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin 2.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: