Yufka böreği yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 çay bardağı su 2
- 0,5 çay bardağı bitkisel sıvı yağ 2
- 4 çorba kaşığı yoğurt (tam yağlı) 2
- 1 adet yumurta 2
- 1 tatlı kaşığı tuz (iyotsuz) 2
- 1 çay kaşığı pul biber 2
- 1 çay kaşığı karabiber 2
- 0,5 çay bardağı bitkisel sıvı yağ 2
- 1 çorba kaşığı domates salçası 2
- 8 porsiyon pişmiş patates (kabuksuz) 2
- 6 adet yufka 2
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesleri bir kaba rendeleyin ve içine salça ve baharatları ekleyin 2.
- Bir kapta yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve suyu karıştırıp sosu hazırlayın 3.
- Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın ve 1 adet yufkayı tepsiye yayın 2.
- Hazırladığınız sostan yufkanın her yerine dökün 2.
- Patatesli harcı yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde koyun 2.
- Diğer yufkayı alıp üstüne koyun ve bu işlemi sos ve harç bitene kadar tekrar edin 2.
- Son yufkada serildikten sonra ilk serilen yufkanın kenarlarını içine doğru katlayın 2.
- Üzerine son kalan sosu ekleyin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üstü kızarana kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: