Yozgat'ın meşhur saya çöreği şu şekilde pişirilir: Malzemeler: 1 çay bardağı yoğurt; 1 su bardağı süt; 1 paket kabartma tozu; 1 tatlı kaşığı tuz; 5,5 su bardağı un; 3 tepeleme yemek kaşığı margarin; yarım su bardağı sıvı yağ; 1 yumurta. Hazırlanışı: 1. Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. 2. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edin. 3. Hamuru 15 dakika dinlendirin. 4. Hamuru 4'e bölün ve yemek tabağı büyüklüğünde açın. 5. Eritilmiş margarin ve yağı karıştırın ve her katın arasına sürün, ardından üst üste dizin. 6. Hamuru elinizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açın ve rulo haline getirin, 30 dakika dinlendirin. 7. Hamuru tekrar tepsi büyüklüğünde açın ve üzerine çatalla delikler açın. 8. Çırpılmış yumurtayı çöreğin üzerine sürün. 9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kuru çörek için ise malzemeler 1 kg un, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 1 bardak yoğurdun suyu, 1 backpulver, 50 gr. margarin ve tuzdur. Parmak çöreği için malzemeler un, su, tuz ve mayadır. Yozgat'ın meşhur çöreklerinin nasıl yapılacağına dair daha detaylı bilgiye aşağıdaki kaynaklardan ulaşılabilir: yemek.com; nefisyemektarifleri.com; kulturportali.gov.tr; ilerigazetesi.com.tr.