Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Madımak yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram madımak 24;
- 200 gram kuşbaşı et 2;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 2;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 2;
- 1 adet soğan 2;
- 2 diş sarımsak 2;
- 1 adet kapya biber 2;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 2;
- 1 tatlı kaşığı çemen 2;
- yarım çay bardağı bulgur 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 1 çay kaşığı pul biber 2;
- yarım çay kaşığı kırmızı toz biber 2;
- yarım çay kaşığı karabiber 2;
- 6 su bardağı sıcak su 2.
Yapılışı:
- Madımaklar ayıklanıp yıkandıktan sonra ince ince kıyılır 12.
- Soğan, kapya biber ve sarımsak yemeklik doğranır 12.
- Tencereye alınan zeytinyağı ve soğanlar pembeleşene kadar kavrulur 12.
- Ardından salça, çemen, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılır 12.
- Madımaklar ilave edilir ve 10 dakika kadar kavrulur 1.
- Bulgur eklenir ve bol miktarda sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır 12.
- 40 dakika kısık ateşte pişirildikten sonra 15 dakika dinlendirilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: