Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Madımak yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram madımak 14
- 1 adet soğan 14
- 3 diş sarımsak 1
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1
- 3 yemek kaşığı bulgur 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
Yapılışı:
- Zeytinyağı tencereye alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulmaya başlanır 1.
- Kavrulan soğana ezilmiş sarımsak eklenir 1.
- Salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur 1.
- Madımaklar yıkanır, temizlenir ve ince ince doğranır 1.
- Tencereye madımaklar eklenir, ardından tuz ve bulgur da eklenerek su koyulur 1.
- Kısık ateşte pişirilir 1.
- Yoğurt ile yenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: