Doğal yoğurdun belli olduğu bazı özellikler şunlardır: 1. Renk: Doğal yoğurt, porselen bir beyazlıkta, mat ve temiz olmalıdır. 2. Yoğunluk: Saf sütün yoğunluğu suyun yoğunluğundan fazladır, bu nedenle yoğurt daha yoğun bir kıvama sahiptir. 3. Kaymak: Saf yoğurt, kaynatıldığında yüzeyde yoğun bir kaymak tabakası oluşturur. 4. Tat: Yoğurdun kendine has bir tadı vardır, su katılmış yoğurtlar daha sulu bir tat verir. 5. Asitlik: Yeni sağılmış taze yoğurt, ilk başta normal sağlıklı bir asidik reaksiyon gösterir. Ayrıca, güvenilir markaların tercih edilmesi, son kullanma tarihine dikkat edilmesi ve ambalajın sağlam olması da önemlidir.