Buradasın
Yiyecek ve içecek sektöründe hijyen kuralları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yiyecek ve içecek sektöründe hijyen kuralları şunlardır:
- Kişisel hijyen: Çalışanların sağlık kontrolleri yapılmalı, vücut temizliğine dikkat edilmeli, iş kıyafetleri giyilmeli ve koruyucu ekipmanlar (bone, maske, eldiven) kullanılmalıdır 123.
- El hijyeni: Eller sık sık yıkanmalı ve dezenfekte edilmelidir 23.
- Gıda güvenliği: Çiğ ve pişmiş gıdalar ayrı tutulmalı, gıda ile temas eden ekipmanlar temizlenebilir ve dezenfekte edilebilir olmalıdır 24.
- İşyeri hijyeni: Çalışma alanları temiz ve düzenli olmalı, zararlıların girişi önlenmeli, su ve buz Türk gıda mevzuatına uygun olmalıdır 23.
- Eğitim: Personele hijyen ve gıda mevzuatı konusunda eğitim verilmelidir 25.
Bu kurallar, gıdaların güvenli ve sağlıklı bir şekilde üretilmesini ve servis edilmesini sağlar.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: