Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda hijyeni, gıdanın üretim, işleme, depolama ve tüketim süreçlerinde mikroorganizmalar, zararlı kimyasallar ve fiziksel kirleticilerden korunmasını sağlar 25.
Gıda hijyeni, şu amaçlarla yapılır:
- İnsan sağlığının korunması 12. Gıdalarda bulunan zararlı etkenlerin önlenerek gıda kaynaklı hastalıkların azaltılması 12.
- Gıda kayıplarının azaltılması 1. Gıdaların bozulmasının önlenmesi 1.
Gıda hijyeninin bazı temel uygulamaları:
- Kişisel hijyen: Personelin düzenli olarak el yıkaması ve koruyucu ekipman kullanması 24.
- Ekipman hijyeni: Ekipmanların düzenli olarak temizlenmesi ve sterilize edilmesi 23.
- Üretim alanı hijyeni: Üretim alanlarının düzenli olarak dezenfekte edilmesi 2.
- Hammadde kontrolü: Tedarikçilerin hijyen standartlarına uygunluklarının denetlenmesi 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: