Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda güvenliği ve hijyen kitapları, gıda üretiminden tüketimine kadar olan süreçte hijyenik koşulların sağlanması için alınabilecek önlem ve tedbirlere yönelik uygulamalar sunar 2.
Bu kitaplarda genellikle şu konular ele alınır:
- Gıda güvenliğinin temel prensipleri 2.
- Gıda tehlikeleri ve bu tehlikelere karşı korunma yöntemleri 2.
- Hijyen ve sanitasyon uygulamaları 2.
- Gıda tesislerinin dezenfeksiyonu 2.
- Kalite güvencesi ve gıda mevzuatına uyum 2.
Ayrıca, gıda güvenliği yönetim sistemleri, gıda kaynaklı hastalıklar, gıda maddelerinde tağşiş ve taklit üretimi gibi konular da bu kitaplarda yer alabilir 13.
Bazı gıda güvenliği ve hijyen kitapları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: