Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Besin Güvenliği ve Hijyen Dersi, gıdaların güvenli ve hijyenik bir şekilde üretilmesi, hazırlanması ve depolanması ile ilgili konuları kapsayan bir dersdir 4.
Bu derste öğrenilen bazı temel konular şunlardır:
- Sanitasyon ve hijyen kuralları: Ortamın hastalık yapan mikroorganizmalardan arındırılması ve temizlik 13.
- Gıda güvenliği: Gıdaların her türlü bozulma ve bulaşma etkeninden uzaklaştırılması 12.
- Çapraz bulaşma: Temiz bir kesme tahtasının dışarıdan getirilmiş herhangi bir kirli materyal ile kirletilmesi 2.
- Kişisel hijyen: Ellerin yıkanması, uygun kıyafetlerin giyilmesi ve takı takılmaması gibi kurallar 23.
- Pişirme teknikleri: Yiyeceklerin iyice pişirilmesi ve içlerindeki zararlı bakterilerin öldürülmesi 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: