Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda güvenliği ve hijyen kavramları birbiriyle ilişkili olsa da farklı anlamlar taşır:
- Gıda Güvenliği: Gıdaların üretim, işleme, depolama ve dağıtım aşamalarında tüketici sağlığına zarar vermeyecek şekilde üretilmesini sağlayan uygulamalar ve prosedürler bütünüdür 34. Bu, mikrobiyal, kimyasal ve fiziksel kontaminasyon risklerini en aza indirmeyi amaçlar 3.
- Hijyen: Gıdaların ve gıda ile temas eden yüzeylerin temizlenmesini ve hastalık yapıcı etkenlerden arındırılmasını ifade eder 14. Hijyen, gıda güvenliğinin temel unsurlarından biridir ve üretim alanlarında, ekipmanlarda ve personelde uygulanması gereken temizlik standartlarını kapsar 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: