Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beslenme hijyen kuralları şunlardır:
- El hijyeni: Yemekten önce ve sonra, dışarıdan gelince ve tuvaletten çıktıktan sonra eller yıkanmalıdır 12.
- Gıda temizliği: Çiğ tüketilen meyve ve sebzeler temiz suda yıkanmalıdır 2.
- Çapraz bulaşmanın önlenmesi: Çalışma tezgâhları ve araç gereçler temizlenmeli, çiğ ve pişmiş ürünler buzdolabında farklı bölümlerde saklanmalı, farklı gıda türleri farklı kesme tahtalarında kesilmelidir 24.
- Besinlerin doğru saklanması: Besinler satın alındıktan sonra bekletilmeden buzdolabı veya dolaplara kaldırılmalı, son kullanma tarihleri geçmeden kullanılmalıdır 4.
- Besinlerin doğru hazırlanması: Dondurulmuş besinler sıcak ortamda değil buzdolabında çözülmeli, çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: