Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gıda sanitasyon ve hijyeninin önemli olmasının bazı nedenleri:
- Gıda güvenliği: Sanitasyon ve hijyen, gıdalarda oluşabilecek fiziksel, kimyasal ve biyolojik zararların önlenmesini sağlar 23.
- Tüketici sağlığı: Mikroorganizmaların gıdalara bulaşması engellenerek, gıda kaynaklı hastalıklar ve zehirlenmeler azaltılır 15.
- Yasal uyum: Hijyen ve sanitasyon kurallarına uymak, yasal gereklilikleri yerine getirmeyi sağlar 5.
- İşletme verimliliği: Hijyen ve sanitasyon, üretimde verimliliği artırır ve ekipman arızalarını önler 5.
- Raf ömrü: Gıda ürünlerinin raf ömrü uzar 5.
- Maliyet azaltma: Gıda israfı ve ekonomik kayıplar azalır 5.
- Müşteri güveni: Tüketicinin aldatılması engellenir ve işletme için güven ortamı oluşturulur 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: