Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşillenmiş sarımsak, turşu içinde kullanıldığında genellikle bir sorun teşkil etmez ve yenebilir 13. Yeşillenme, sarımsaktaki kükürt bileşiklerinin bakır ile temas etmesi sonucu oluşan bakır sülfat nedeniyle meydana gelir ve bu durum sarımsağın mavi veya yeşil renge dönmesine neden olur 14.
Değerlendirme önerileri:
- Tadı ve kokusu: Yeşillenmiş sarımsağın tadı ve kokusu değişmez, sadece biraz daha acı olabilir 2.
- Kullanım alanları: Yeşillenmiş sarımsak, yemeklerde, salatalarda veya çorbalarda kullanılabilir 3.
- Önleme yöntemleri: Yeşillenmeyi önlemek için turşu yapımında sitrik asit (limon tuzu) kullanılabilir veya paslanmaz çelik kaplar tercih edilebilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: