Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsağın en etkili tüketimi şu şekillerde olabilir:
- Çiğ Tüketim: Sarımsağın en güçlü hali çiğ olarak tüketildiğinde ortaya çıkar 12. Ezilmiş veya ince kıyılmış sarımsak, allicin bileşiğinin en yüksek seviyede aktif olmasını sağlar 1.
- Pişmiş Yemekler: Sarımsağı yemeklere eklemek için pişirmek, aromasını biraz kaybetmesine neden olsa da, yemeğe eşsiz bir lezzet katar 13. Orta boy sarımsak kullanmak, ideal bir denge sağlar 1.
- Sarımsak Yağı: Zeytinyağı içerisine eklenen sarımsak dişleri birkaç gün bekletilerek yağın sarımsağın aromasını ve faydalarını emmesi sağlanır 13. Bu yağı salatalar, makarnalar veya ızgara etlere ekleyerek tüketebilirsiniz 1.
- Sarımsak Çayı: Kaynar suya eklenen ezilmiş sarımsak, birkaç dakika demlendikten sonra içime hazır hale gelir 13. Bal veya limon ekleyerek tadını daha da güzelleştirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: