Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsakları en iyi şekilde saklamak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Soyulmamış sarımsak: Serin, kuru ve karanlık bir yerde, sapları örülerek muhafaza edilmelidir 125. Buzdolabında saklamak önerilmez, çünkü soğuk ve nemli ortam çürümeye veya filizlenmeye neden olabilir 14.
- Soyulmuş sarımsak:
- Zeytinyağı içinde saklama: Soyulan sarımsaklar, zeytinyağı eklenen bir kavanoza konarak buzdolabında saklanabilir 245.
- Buzlukta saklama: Soyulan sarımsaklar, dondurucu poşeti veya uygun kaplarda dondurucuya konularak uzun süre saklanabilir 123.
- Tek tek ayırma: Ayıklanan sarımsak dişleri, sudan ve nemden uzak tutularak serin bir dolabın içinde saklanabilir 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: