Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsak en iyi şekilde şu yöntemlerle saklanır:
- Serin, kuru ve karanlık ortam: Sarımsağı buzdolabında değil, oda sıcaklığında, serin bir yerde saklamak idealdir 34.
- Hava alabilen kaplar: Sarımsak başlarını veya dişlerini, hava geçiren kaplar veya fileler içinde saklamak, nem birikmesini önler ve tazeliğini korur 12.
- Soyulmuş sarımsak: Soyulmuş sarımsakları buzdolabında saklayabilirsiniz, ancak bir kap içinde ve diğer gıdalara koku sinmemesi için 1.
- Bütün halde saklama: Sarımsak başlarını bütün halde saklamak, daha uzun süre taze kalmalarını sağlar 2.
- Dondurma: Sarımsak dişlerini doğrayıp veya dilimleyip plastik bir poşete koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz, bu şekilde saklanan sarımsaklar yaklaşık 2-3 ay tazeliğini korur 3.
Sarımsak saklarken etilen gazı ürettiğini unutmamak ve patateslerle aynı yerde tutmamak gerekir, çünkü bu durum sarımsakların filizlenmesine neden olabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: