Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kışlık sarımsakları korumak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Örgü yapma: Sarımsakları saplarından örerek demet haline getirmek, dayanıklılıklarını artırır 13. Örülen sarımsak demetleri, filizlenmeyi önlemek için karanlık ve serin bir yerde saklanmalıdır 13.
- Kavanozda saklama: Soyulmuş sarımsaklar, zeytinyağı ile karıştırılıp hava geçirmez cam kavanozlarda buzdolabında saklanabilir 235. Bu yöntemle sarımsaklar 2-3 hafta taze kalabilir 5.
- Buzlukta saklama: Soyulmuş sarımsaklar, dondurucu poşetlerinde veya dondurucuya uygun saklama kaplarında saklanabilir 135. Rendelenmiş veya ezilmiş sarımsaklar, zeytinyağı ve tuz ile karıştırılıp buz küpü tepsilerinde dondurulabilir 15.
- Tek tek ayırma: Sarımsak dişleri tek tek ayrılıp sudan ve nemden uzak bir kapta saklanabilir 3.
Sarımsakları kalorifer peteği gibi sıcak veya buzdolabı gibi nemli ve soğuk alanlarda saklamak uygun değildir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: