Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsağın bozulmaması için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Serin ve kuru bir ortamda saklama: Sarımsağı, doğrudan güneş ışığı almayan, serin ve kuru bir yerde saklamak idealdir 13.
- Havalandırmalı kaplar: Plastik kaplar yerine, havalandırma delikleri bulunan sepetler veya fileler kullanmak, sarımsağın etrafında hava dolaşımını sağlar ve çürümeyi önler 1.
- Ayrı saklama: Sarımsak ve soğanı aynı yerde saklamamak gerekir, çünkü soğan etilen gazı üretir ve bu durum sarımsakların çabuk filizlenmesine ve bozulmasına neden olabilir 1.
- Dondurma: Soyulmuş sarımsakları dondurarak saklamak, uzun süre taze kalmasını sağlar 24.
- Zeytinyağında saklama: Sarımsakları zeytinyağı dolu bir kavanoza koyarak saklamak, hem bozulmayı engeller hem de sarımsağın tadını güzelleştirir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: