Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsağın bozulmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Doğru ortam seçimi: Sarımsak, serin, kuru ve karanlık bir ortamda saklanmalıdır 13. Aşırı nemli veya sıcak ortamlar bozulmaya neden olabilir 3.
- Hava akışı: Küflenmeyi önlemek için sarımsağın havayı geçirmeyen ancak hava alabilen bir kapta saklanması önerilir 3.
- Filizlenme kontrolü: Sarımsakların filizlenmesini önlemek için direkt güneş ışığından uzak tutulmaları gerekir 23.
- Düzenli kontrol: Küflenme veya bozulma belirtileri gösteren dişler ayrılmalıdır 3.
- Uygun saklama kapları: Hava geçirmez cam kaplar veya vakumlu torbalar kullanılabilir 3.
Soyulmuş sarımsak, buzdolabında hava geçirmez bir kapta saklanabilir, ancak soğuk ve nemli ortam çürümeye veya filizlenmeye yol açabileceğinden bu yöntem genellikle tavsiye edilmez 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: