Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil zeytinin en iyisinin nasıl anlaşılacağına dair bazı ipuçları:
- Renk: Canlı, parlak bir yeşil tonuna sahip zeytinler genellikle tazedir 12. Solgun veya sarıya dönmüş zeytinler tazeliğini yitirmiş olabilir 1.
- Görünüm: Üzerinde leke veya çürük bulunmayan, diri bir görüntüye sahip zeytinler tercih edilmelidir 12.
- Doku: Elle sıkıldığında hafifçe esneyen, ne çok sert ne de çok yumuşak olan zeytinler seçilmelidir 1.
- Tat: Doğal ve hafif ekşimsi bir aroma olmalıdır 12. Aşırı tuzlu veya ekşi tat, işleme sırasında fazla tuz veya sirke kullanıldığını gösterir 1.
- Üretim: Katkı maddesi, koruyucu veya yapay boyar madde içermeyen, doğal fermantasyon ile hazırlanmış zeytinler tercih edilmelidir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: