Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yeşil zeytin, salamura suyu içinde ve hava almadan saklandığında aylarca bozulmadan kalabilir 3. Ancak, hava ile temas ederse, suyu azalırsa veya sıcak ortamda tutulursa kısa sürede bozulur 3.
Yeşil zeytinin bozulduğu şu belirtilerle anlaşılabilir:
- Koku 3. Ekşi, keskin, ağır veya küf kokusu 3.
- Görünüm 3. Matlaşma, solma, küf, beyaz/yeşil lekeler, sıvılaşma 3.
- Doku 3. Cıvık, ezilmiş, aşırı yumuşak veya erimiş yapı 3.
- Tat 3. Ekşi, acı, fermente veya alışılmadık bir tat 3.
Yeşil zeytin, buzdolabında hava geçirmez kapta ve salamura/yağ içinde tutulursa 2-4 hafta taze kalır 3.
Zeytin saklama koşulları, zeytinin türüne ve saklama yöntemine göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: