Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yayla böreğinin özellikleri:
- Malzeme: Genellikle yağsız kıyma, soğan, margarin, tuz ve karabiber kullanılır 13.
- Hazırlık: Baklavalık yufkalar üst üste dizilir ve aralarına eritilmiş margarin sürülür 13. Kıyma harcı yufkaların üzerine yayılır ve işlem yufkalar bitene kadar tekrar edilir 13.
- Pişirme: Böreğin üzeri nar gibi kızarana kadar, genellikle 200°C fırında bir saat kadar pişirilir 3.
- Servis: Yoğurt eşliğinde sunulabilir 5.
Yayla böreğinin, çıtır çıtır yufkalar arasında bol sebzeli iç harcıyla lezzetli ve hafif bir börek olduğu belirtilmektedir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: