Buradasın
Yaprak sarması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak sarması yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 g üzüm yaprağı 1;
- yarım çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 adet soğan 1;
- 250 g pirinç 1;
- 100 g bulgur 1;
- 1 yemek kaşığı nane 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- 1 yemek kaşığı tuz 1;
- 100 g taze peynir 1;
- 100 g kaymak 1.
Yapılışı:
- Bir tencere içine zeytinyağı konulur ve soğan doğranıp kavrulur 1.
- Üzerine kaymak, pirinç, bulgur, karabiber, nane, tuz konur ve hepsi güzel bir şekilde kavrulur 1.
- En son peynir konulup karıştırılır ve biraz soğutulur, sıcak sudan geçirilen üzüm yaprakları açılır 1.
- Yaprakların içine harç konularak sarılır 1.
- Tencereye yerleştirilir ve çok düşük ateşte pişirilir 1.
- Tabaklara yerleştirilerek servis yapılır, arzu edilirse yoğurtla da yenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: