Buradasın
Yaprak sarması pişerken neden kararır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak sarmasının pişerken kararmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yaprakların yeterince hazırlanmaması 12. Taze veya salamura yaprakların tuzlu suda bekletilmemesi, yaprakların kararmasına yol açabilir 12.
- Pirincin yanlış hazırlanması 13. Pirincin iyice yıkanmaması veya kavrulmaması, sarma içinde kararmaya neden olabilir 13.
- Pişirme sırasında yapılan hatalar 35. Tencerenin tabanına yaprak serilmemesi veya sarmaların üzerine ağırlık konulmaması, yaprakların kararmasına ve sarmaların dağılmasına yol açabilir 35.
- Pişirme sonrası işlemler 3. Sarmalar piştikten sonra üzerlerine limon suyu gezdirilmemesi, oksidasyona (kararma) neden olabilir 3.
Bu püf noktalarına dikkat ederek yaprak sarmasının kararmasını önleyebilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: