Buradasın
Yaprak et kebap nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak et kebabı pişirmek için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuzu eti (yaprak şeklinde kesilmiş) 4;
- 2 adet soğan (rendelenmiş) 4;
- 3-4 diş sarımsak (ezilmiş) 4;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 4;
- 1 tatlı kaşığı tuz 4;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 4;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 4;
- 1 tatlı kaşığı kekik 4;
- Yarım çay bardağı limon suyu 4;
- Şişler (metal veya ahşap) 4.
Pişirme aşamaları:
- Marinasyon: Kuzu etlerini derin bir kapta toplayın 4. Üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, kekik ve limon suyunu ekleyin 4. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak etlerin her yerinin marine olmasını sağlayın 4. Bu karışımı en az 2 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin 4.
- Şişe takma: Dinlendirilmiş etleri şişlere yerleştirin 4. Etlerin aralarına isteğe bağlı olarak biber veya domates dilimleri de ekleyebilirsiniz 4.
- Pişirme: Hazırladığınız şişleri önceden ısıtılmış mangalda veya ızgarada pişirin 4. Etler altın rengini alana kadar pişirmeye özen gösterin 4. Her iki tarafının da eşit şekilde pişmesini sağlamak için zaman zaman çevirin 4.
- Servis: Pişen yaprak et kebaplarını sıcak olarak, yanında pilav ya da lavaş ile birlikte servis edebilirsiniz 4. Yanında yoğurt ve salata ile lezzetini artırabilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: