Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yaprak kebabı içinde bulunan malzemeler:
- Kuzu veya dana eti 4.
- Yaprak 4. Genellikle asma yaprağı veya lahana yaprağı tercih edilir 4.
- Soğan 4.
- Domates ve biber 4.
- Baharatlar (karabiber, pul biber, kimyon, tuz) 4.
- Zeytinyağı veya tereyağı 4.
- Maydanoz 4.
Yaprak kebabı tarifi:
- Etin hazırlanması: Kuzu veya dana eti ince dilimler halinde kesilir ve baharatlar, zeytinyağı ve ince doğranmış soğanla marine edilir 4.
- Yaprakların hazırlanması: Asma yaprağı kullanılıyorsa sıcak suya, lahana yaprağı kullanılıyorsa kaynatılarak yumuşatılır 4.
- Kebapların sarılması: Yumuşayan yaprakların içine marine edilmiş et parçaları yerleştirilir ve yapraklar etin üzerini kapatacak şekilde sarılır 4.
- Pişirme: Kebaplar fırında veya ızgarada pişirilir 4.
- Servis: Pişen yaprak kebapları sıcak olarak servis edilir, yanında pilav, bulgur veya yoğurt sunulabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: