Buradasın
Yalancı Profiterolun kreması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yalancı profiterolün kreması şu şekilde yapılır:
- Malzemeler: 1 litre süt, 1 su bardağı un, yarım su bardağı nişasta, 2 yumurta sarısı, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya 12.
- Hazırlık: Sütün içine un ve nişastayı ekleyin, topaklanma olmaması için sürekli karıştırarak pişirin 2.
- Yumurta Sarısı Karışımı: Ayrı bir kapta yumurta sarıları, şeker ve vanilyayı karıştırın, tenceredeki süt karışımına ekleyin ve karıştırarak ısıtmaya devam edin 2.
- Kaynama ve Soğutma: Karışım koyulaşıp kaynayınca ocaktan alın, üzerini streçle kapatarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın 12.
- Krem Şanti Ekleme: 2 poşet krem şantiyi 1 su bardağı süt ile köpürtün, soğuyan kremaya ekleyerek mikserle 5-7 dakika çırpın 1.
Kremanın soğuması için bir bekleme süresi olacağı için, önce kremayı, ardından çikolata sosunu hazırlayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: