Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Wagyu sığırının bazı özellikleri:
- Genetik mermerlenme: Wagyu sığırları, genetik olarak mermerlenmeye (kırmızı et arasında sık ve yoğun beyaz yağ katmanları oluşması) yatkındır 12.
- Yüksek yağ içeriği: Yüksek oranda oleajinöz doymamış yağa sahiptir 12.
- Kendine has aroma: Oleik asit içeriğinin yüksek ve erime noktasının düşük olması sebebiyle kendine has bir aromaya sahiptir 2.
- Doku ve lezzet: Etin dokusu yumuşak ve elastiktir, pişirildiğinde ağırlık kaybı ve dilimlenmeye karşı gösterdiği mukavemet azdır 14.
- Sağlık açısından fayda: Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri içerir, bu da kalp ve damar sağlığı için diğer kırmızı et çeşitlerine göre daha faydalı olmasını sağlar 4.
- Yetiştirilme koşulları: Stres yaşamadan ve kaliteli besinlerle yetiştirilir 4.
Bir sığırın Wagyu olarak adlandırılabilmesi için Japonya’da doğma ve orada yetişme şartı aranmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: