Kobe sığırının özellikleri şunlardır:
- Yetiştirme Yöntemi: Kobe sığırları, sınırlı sayıda ve sertifikalı olarak Japonya'nın Hyogo bölgesinde yetiştirilir 12.
- Beslenme: Bu sığırlar, yağlı ve baharatlı bitki çeşitleri, havuç ve patates ile beslenir 1. Ayrıca, etlerinin mayalanması ve yağlanması için günde 20 litre kadar düşük alkollü bira içirilir 1.
- Masaj: Sığırlara, kuyruk sokumundan başlayarak sırt bölgesine yapılan özel masajlar uygulanır 14. Bu masaj, etin yumuşak olmasını ve lezzetini artırır 1.
- Yağ Damarları: Kobe eti, mermer görünümüne sahip yoğun yağ damarlarına sahiptir 35. Bu, etin daha sulu ve lezzetli olmasını sağlar 3.
- Pahalılık: Sınırlı üretim ve özel bakım yöntemleri nedeniyle Kobe eti, dünyanın en pahalı etlerinden biridir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: