Kobe sığırının bazı özellikleri:
- Yağ dağılımı: Yağ, kasların çevresini sarmayıp etin içine ince yağ damarları halinde sızar 24. Bu durum, bifteği yumuşacık, sulu ve lezzetli hale getirir 2.
- Beslenme: Özel bir diyetle beslenir; arpa, buğday, saman ve tatlı patates tüketir 23. Ayrıca, iştahını açmak için her gün bir kova bira içer 2.
- Masaj ve müzik terapisi: Masaj ve müzik terapileriyle rahatlatılır 235.
- Hareketsiz yaşam: Fazla hareket alanı yoktur ve çok fazla hareket etmez 45.
- Yetiştirilme koşulları: Özel çiftliklerde yetiştirilir 35.
- Pahalılık: Dünyanın en pahalı etlerinden biridir 23.
Kobe sığırları, Japonya'nın Hyōgo prefektörlüğünde yetiştirilen Tajima sığırından elde edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: