Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üzümlü kekin püf noktaları şunlardır:
- Üzümlerin dibe çökmemesi için üzümleri unla bulamak gerekir 145. Bunun için, üzümleri 1 yemek kaşığı un ile karıştırıp fazla unu silkelemek yeterlidir 5.
- Yumuşak ve kabarık bir kek elde etmek için yumurta ve şekeri iyice çırpmak önemlidir 145.
- Kabartma tozunun etkisini kaybetmemesi için onu ekledikten sonra en fazla 5 dakika içinde keki fırına koymak gerekir 2.
- Kekin daha iyi kabarması için çırpıcı yerine tahta kaşık kullanmak faydalı olabilir 24.
- Unu eleyerek eklemek, kekin pürüzsüz ve hava almış bir kıvamda olmasını sağlar 5.
- Keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağını açmamak, kekin sönmesini önler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: