Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Üzümlü kekin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin sıcaklığı: Yumurta ve yoğurt gibi malzemelerin oda sıcaklığında olması, hamurun daha iyi kabarmasına yardımcı olur 12.
- Üzümleri unlamak: Islanmış üzümleri kek hamuruna eklemeden önce biraz unla karıştırmak, üzümlerin hamurun dibine çökmesini önler 12.
- Fırın ayarı: Fırının sıcaklığına dikkat etmek ve ani sıcaklık değişimlerinden kaçınmak gerekir 1.
- İlk 20 dakika fırını açmamak: Kekinizin kabarması için ilk 20 dakika boyunca fırın kapısını açmaktan kaçınmak, kekin çökmesini engeller 1.
- Pişirme süresi: Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan veya bıçak batırarak kontrol etmek önemlidir; temiz çıkıyorsa kekiniz hazırdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: