Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Özellikleri:
- Ana malzeme: Nane ailesinin bir üyesi olan "Platostoma palustre" bitkisinin hafif oksitlenmiş sap ve yaprakları kullanılır 13.
- Görünüm: Kokulu, yarı saydam, koyu kahverengi veya siyah renkte olabilir 3.
- Tat: Hafif acı (bitter) bir tada sahiptir 13.
- Servis: Meyve, çay veya diğer içeceklerle birlikte soğutulmuş olarak servis edilir 13.
Yapılışı:
- Bitki sap ve yaprakları potasyum karbonat ve nişasta ile kaynatılır 3.
- Sıvı, jöle benzeri bir kıvama gelene kadar soğutulur 3.
Çim jölesi, Asya dışında Asya süpermarketlerinde de satılır ve bitkisel bir tatlı olarak kabul edilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: