Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uskumru Balık Ekmek Tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
Malzemeler:
- 2 adet uskumru (fileto) 13
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 13
- 1 adet bütün ekmek 13
- 1 adet soğan 13
- 2 tatlı kaşığı sumak 13
- 1 tutam maydanoz (kıyılmış) 13
- 1/2 adet domates (dilimlenmiş) 13
- 6 yaprak roka 13
- 1 tatlı kaşığı tuz 13
Yapılışı:
- Her iki tarafı yağlanmış fileto uskumru balıklarını kızgın tavaya alıp arkalı önlü pişirin 13.
- Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ekleyerek ovun 2. Üzerine sumak ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın 13.
- İkiye bölünmüş ekmeğin içini alın ve pişen balıkları yerleştirin 13.
- Üzerine sumaklı soğanı ekleyin, ince dilimlenmiş domatesleri yerleştirin ve rokayı ekleyin 13.
- Son olarak tuz serperek limon dilimleri ile servis edebilirsiniz 13.
Uskumru yerine levrek fileto da kullanabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: