Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uskumru balığı temizlenirken dikkat edilmesi gereken adımlar şunlardır:
- Yüzey Temizliği: Uskumruyu taze su altında yıkayın ve dışarıdaki herhangi bir kalıntıyı temizleyin 13.
- Bağırsakları Çıkarma: Balığın karın kısmını bıçak veya balık bıçağı ile kesin ve iç organları (bağırsaklar, karaciğer vb.) dikkatlice çıkarın 13.
- Pulların Temizlenmesi: Bir balık pulu kazıyıcısı veya keskin bir bıçak kullanarak, balığın pullarını başından kuyruğuna kadar çıkarın 13.
- Baş ve Kuyruk Kesimi: Uskumrunun başını ve kuyruğunu kesin 13.
- İç Temizliği: İç kısmını iyice durulayın ve gerekirse içindeki herhangi bir kanı temizleyin 1.
Bu işlemler tamamlandıktan sonra balık, pişirmeye hazır hale gelir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: