Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uskumru balığı temizlenirken dikkat edilmesi gerekenler:
- Hijyen: Temizlik için temiz bir çalışma alanı ve araçlar kullanılmalıdır 1.
- İç organlar: Balığın iç organları dikkatlice çıkarılmalıdır 34. Omur ve kemik arasında kalmış kan pıhtıları dikkatle temizlenmelidir 4.
- Siyah zar: Balığın iç kısmındaki siyah zar çıkarılmalıdır, çünkü bu kısım acı bir tat bırakabilir 1.
- Pullar: Uskumruda çok fazla pul olmadığından, derideki kaygan sıvı temizlenerek pullar hafifçe çıkarılabilir 35.
- Yıkama: İç organlardan ve kan birikintilerinden tamamen kurtulmak için balık bol su ile yıkanmalıdır 34.
- Etin bütünlüğü: Balığın etine zarar vermemeye özen gösterilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: