Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Urfa lahmacunu ile diğer lahmacun türleri arasındaki bazı farklar:
- Malzeme: Urfa lahmacunu, iç harcında bol miktarda kuru soğan ve Urfa yöresine has isot biberi kullanır 14. Gaziantep usulü lahmacunda ise sarımsak ön plandadır 12.
- Hamur: Urfa lahmacununun hamuru biraz daha yumuşak ve kalındır 14.
- Pişirme: Urfa lahmacunu genellikle taş fırında pişirilir 14.
- Servis: Urfa lahmacunu, genellikle yanında yeşillikler ve limon ile servis edilir 4.
- Baharat: Urfa lahmacununda kullanılan baharatlar, özellikle isot ve karabiber, diğer lahmacun çeşitlerine göre daha yoğundur 4.
- Kıymalı harç: Harç genellikle kuzu etinden yapılır ve sebzelerle zenginleştirilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: