Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu yoğurt yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Tencereye alınan yoğurdu kaya tuzu ile karıştırarak ocağa alın 23.
- Orta ateşte krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın 2. Yoğurdun kesilmemesi için ara vermeden karıştırmak önemlidir 2.
- Krema kıvamına gelmiş, pişen yoğurdu soğumaya bırakın 2.
- Yoğurt iyice soğuyunca hava boşluğu kalmayacak şekilde sıkıştırarak boş bir kavanoza doldurun 2.
- Kavanozun kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın 2.
- Hazırladığınız tuzlu yoğurdu kuru ve karanlık bir yerde, üzerine bir örtü örterek 4-5 ay boyunca saklayabilirsiniz 2.
Ayrıca, hazır tuzlu yoğurt büyük marketlerden veya yörelerden online sipariş verilerek de temin edilebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: