Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu yoğurt yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Yoğurdu tencereye alın ve çırpma teli ile iyice çırpın 1.
- Kaya tuzunu ekleyin 1.
- Ocağı açın ve sürekli karıştırarak yoğurt krema kıvamına gelene kadar pişirin 14.
- Pişen yoğurdu soğumaya bırakın 14.
- Soğuyunca hava boşluğu kalmayacak şekilde kavanoza doldurun ve kapağını sıkıca kapatın 14.
Tuzlu yoğurt, kuru ve karanlık bir yerde, üzerine bir örtü örterek 4-5 ay saklanabilir 4.
Alternatif olarak, Hatay usulü tuzlu yoğurt tarifi için YouTube'da "Hatay Antakya Tuzlu Yoğurt Tarifi / Yöresel Bir Lezzet Arayanlar Bu Tarifi Kaçırmasın" videosu izlenebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: