Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu bir yemeği dengelemek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Patates eklemek: Yemeğe soyulmuş ve dörde bölünmüş patates eklemek, fazla tuzu emerek yemeğin lezzetini düzenleyebilir 24.
- Yoğurt eklemek: Çorbalarda yoğurt kullanarak tuz oranını azaltmak mümkündür 34. Yoğurt eklerken, yemek suyu ile yoğurdu karıştırıp ılık hale gelene kadar yemeğe eklemek gerekir 3.
- Limon suyu eklemek: Birkaç damla limon suyu, yemeğin tuzunu hafifletebilir 34.
- Sirke kullanmak: Sebzeli, etli veya salçalı yemeklere 1 tatlı kaşığı sirke eklemek, tuzun yoğun tadını azaltabilir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: