Buradasın
Yemek yaparken tuzun fazla olursa ne yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek yaparken tuzun fazla olması durumunda aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Patates Eklemek: Küçük parçalara böldüğünüz patatesleri fazla tuzlu yaptığınız çorbalar veya tencere yemeklerinde kullanarak tuzu emmesini sağlayabilirsiniz 12.
- Sirke veya Limon Kullanmak: 1 yemek kaşığı sirke veya 3-4 damla limon suyu ekleyerek tenceredeki tuzun yoğunluğunu dengeleyebilirsiniz 13.
- Şeker Eklemek: Yemeğinizin içindeki tuz ile doğru orantılı olarak şeker ekleyerek tuzlu tadı yumuşatabilirsiniz 14.
- Yemeğin Hacmini Artırmak: Sebze, et veya su ekleyerek yemeğin miktarını çoğaltmak, tuz yoğunluğunu azaltabilir 23.
- Yemeği Yeniden Hazırlamak: Mümkünse yemeği ikiye bölerek tuzsuz veya daha az tuzlu bir versiyonunu yapabilir ve iki karışımı birleştirerek tuzu dengeleyebilirsiniz 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: