Buradasın
Yemek yaparken tuzun fazla olursa ne yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yemek yaparken tuzun fazla gelmesi durumunda uygulanabilecek bazı yöntemler:
- Patates: Orta boy bir patatesin kabukları soyulup bütün bir halde yemeğe eklenir, bir süre pişirildikten sonra çıkarılır 123.
- Pirinç: Tencerenin büyüklüğüne bağlı olarak 1 avuç veya 1 çay bardağı pirinç yemeğe eklenir, pirinçler yumuşayana kadar pişirilip çıkarılır 1.
- Limon suyu: 5 damla limon suyu eklenerek tuzlu tat yok edilebilir 2.
- Yoğurt: Çorbalarda bir kaşık yoğurt eklenerek tuz oranı düşürülebilir 2.
- Sirke: 1 tatlı kaşığı sirke eklenerek çok tuzlu yemekler yenilebilir kıvama getirilebilir 2.
- Şeker: Zeytinyağlı yemeklerde şeker kullanılarak tuz oranı azaltılabilir 2.
- Kızarmış ekmek: Sadece suyu tuzlu olan yemeklerde, yemeğin suyunun bir kısmı kızarmış ekmek parçaları ile alınıp atılabilir 3.
- Su değişimi: Tuzu fazla olan yemekler için yemeğin suyu değiştirilebilir 5.
Eğer bu yöntemler işe yaramazsa, yemeğin tamamen yeniden yapılması gerekebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: