Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tuzlu pastane keki tarifi bulunamadı. Ancak, tuzlu kek yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 3 yumurta 13;
- 1 su bardağı yoğurt 15;
- 1 su bardağı sıvı yağ 15;
- 3 orta boy patates (kabukları soyulmuş, küçük halde küp küp doğranmış) 1;
- 1 çay bardağı süt 1;
- 1 adet orta boy rendelenmiş soğan 1;
- 1 çay bardağı beyaz peynir 1;
- 1 çay bardağı kaşar peyniri 1;
- 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz, dereotu (yarı yarıya, isteğe bağlı) 1;
- 1'er çay kaşığı pul biber, karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 paket kabartma tozu 13;
- 2,5 su bardağı un 15.
Yapılışı:
- Yumurtaları mikserle en yüksek devirde yaklaşık 3-4 dakika beyazlaşıncaya kadar çırpın 1.
- Sıvı yağ, yoğurt ve sütü ekleyip az çırpın, ardından kabartma tozu ve unu ekleyip iyice karıştırın 1.
- Patates, peynir, soğan rendesi, maydanoz ve tuz, baharatları ekleyin 1.
- Kaşıkla karıştırıp orta büyüklükte bir tepsiye dökün 1.
- Yaklaşık 175 derecede kızarana kadar pişirin 1.
Tarifi borcam yerine kek kalıbı veya kelepçeli kalıpta da pişirebilirsiniz 1.
Tuzlu kek tariflerinin bulunduğu bazı siteler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: