Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hem tuzlu hem de çiğ ay çekirdeği faydalıdır, ancak tüketim şekilleri ve etkileri farklılık gösterebilir:
Çiğ Ay Çekirdeği: Isıl işlem görmediği için içeriğindeki vitaminler (özellikle E vitamini) ve mineraller daha iyi korunur 4. Ayrıca, oksidasyona uğramayan sağlıklı yağlar içerir ve katkı maddesi içermez 4.
Tuzlu Ay Çekirdeği: Kavrulmuş ve tuzlu ay çekirdeği, fazla sodyum alımına neden olabilir ve bu da hipertansiyon sorununu tetikleyebilir 34. Ayrıca, tuzlu çekirdek ağız içinde yaralara ve boşaltım sisteminde olumsuz etkilere yol açabilir 12.
Önerilen Tüketim: Sağlık açısından çiğ veya düşük sıcaklıkta hafif kavrulmuş ay çekirdeği en iyi seçenektir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: