Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turpun en güzel nasıl yenebileceği konusunda birkaç öneri:
- Turp Mezesi: Kırmızı turpları ince halkalar halinde doğrayıp, üzerine limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, maydanoz, isot, pul biber ve sumak ekleyerek hazırlanan bir meze 1.
- Havuçlu Turp Salatası: Rendelenmiş turp ve havucu, zeytin ve maydanozla süsleyip, tuz, zeytinyağı ve limon suyu ile karıştırarak hazırlanan bir salata 4.
- Fırında Turp: Turpları zeytinyağı, tuz ve baharatlarla fırınlayarak tatlı ve çıtır bir doku elde etmek 3.
Ayrıca, turp çiğ olarak salatalarda veya turşu yapımında da kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: