Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Turp, çeşitli yemeklerle tüketilebilir, bunlardan bazıları:
- Salatalar: Turp, genellikle salataların içerisinde kullanılır 15. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırılarak servis edilebilir 5.
- Çorbalar: Turp çorbası, kış aylarında içinizi ısıtacak bir yemektir 1.
- Ana yemekler: Turp, keçi peyniri ve soğanlı harçla doldurularak domates dolması yapılabilir 1. Ayrıca, turplu krep veya turplu dip sos gibi tariflerde de kullanılabilir 3.
- Garnitürler: Turp, et yemeklerine veya buharda pişirilerek garnitür olarak eklenebilir 5.
- Pişirme: Turp, pişirilerek de tüketilebilir; çorbalara veya yemeklere eklenebilir 5.
Turp, aynı zamanda turşu yapımında da kullanılır 5.
Turp tüketirken, özellikle gastrit, ülser gibi rahatsızlıkları olan kişilerin, beslenme uzmanı kontrolünde porsiyon miktarını belirlemeleri önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: