Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkmen mutfağında çeşitli yemekler bulunmaktadır. İşte bazıları:
- Badamjan Gatlamasy: Kat kat doğranmış patlıcanların kızartılması ve sebzelerle birleştirilmesiyle yapılan bir yemek 1.
- Fıtçi: Mayalanmış hamurun içine kıymalı harç konularak hazırlanan mini tart kalıplarında fırında pişirilen bir yemek 13.
- Shurpa: Vitamin değeri yüksek, patates ve havuç gibi sebzelerle dana veya koyun eti kullanılarak yapılan bir çorba 12.
- Gelin Budu Köfte: Türkmenistan'da "gelin budu" olarak adlandırılan, kadın budu köfteye benzeyen bir yemek 1.
- Türkmen Mantısı: Bohça şeklinde kapatılan ve kıyma yerine patates veya peynir konulan bir mantı çeşidi 13.
- Etli Pilav: Türkmen pilavının kendi usulleriyle hazırlanan, havuç ve soğanla yapılan bir çeşidi 12.
- Çakıf: Üzümden yapılan, Türkmenlerin milli içkisi 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: