Buradasın
Türkiye'nin en iyi yemek kültürü hangi il?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türkiye'nin en iyi yemek kültürüne sahip ili konusunda kesin bir görüş yoktur. Ancak, Gaziantep, Hatay, Afyonkarahisar, Kayseri ve Adana gibi şehirler, zengin mutfakları ve özgün yemekleriyle öne çıkmaktadır 124.
- Gaziantep, kebapları ve baklavası ile ünlü olup, UNESCO tarafından gastronomi şehri olarak onaylanmıştır 14.
- Hatay, Orta Doğu, Anadolu ve Akdeniz mutfaklarının birleşimiyle zengin bir mutfağa sahiptir 14.
- Afyonkarahisar, et yemekleri ve tandır ekmeğiyle tanınır ve yine UNESCO tarafından gastronomi şehri olarak kabul edilmiştir 24.
- Kayseri, pastırma ve sucuğuyla ünlüdür 14.
- Adana, özellikle kebap ve sakatat yemekleriyle bilinir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: