Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklavanın Türk tatlısı olarak kabul edilmesinin birkaç nedeni vardır:
- Osmanlı İmparatorluğu etkisi 24. Baklava, Osmanlı döneminde saray mutfağının en özel tatlılarından biri haline gelmiş ve bu dönemde çeşitlenerek bugünkü karakterini kazanmıştır 24.
- Farklı kültürlerin etkisi 23. Türk, Yunan, Arap ve diğer Orta Doğu ülkelerinin mutfaklarından izler taşıyan baklava, bir kültürel mozaik halini almıştır 23.
- Coğrafi tescil 15. 2013 yılında Avrupa Birliği tarafından Gaziantep baklavasına coğrafi işaret tescili verilmiştir 15.
Ancak, baklavanın kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan bir geçmişe sahip olduğu da düşünülmektedir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: