Buradasın
Türk mutfağında kullanılan teknikler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk mutfağında kullanılan pişirme teknikleri şunlardır:
- Suda Pişirme: Haşlama ve su buharında pişirme gibi yöntemleri içerir 1. Et, sebze, meyve, baklagiller ve tahıllar bu yöntemle hazırlanır 4.
- Yağda Kızartma: Az veya çok yağda kızartma yaygın olarak kullanılır 1. Mücver, sebze kızartmaları ve et tavaları bu tekniğe örnektir 4.
- Kuru Hararette Pişirme: Fırında, sacda, ızgarada ve közleme gibi yöntemleri kapsar 1. Tandırda pişirme de bu gruba dahildir 4.
- Yağ, Su Karışımı: Yahni, bastı, dolma, musakka gibi tencere yemeklerini içeren en çok kullanılan pişirme yöntemidir 1.
- Karma Yöntem: Yukarıda verilen tekniklerin birleşiminden oluşur 1. Örneğin, ızgara yapıldıktan sonra pişirilen bazı külbastılar bu gruba girer 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: