Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Beş temel Türk yemeği şunlardır:
- Karnıyarık: Patlıcan ve etin uyumuyla yapılan, kızartılmış patlıcanların içine kıyma, salça, soğan ve maydanozla hazırlanan bir harç konularak pişirilen bir yemektir 12.
- Tarhana Çorbası: Orta Asya, Anadolu ve Balkanlar gibi geniş bir coğrafyaya yayılmış, soğuk kış aylarında sıkça tüketilen bir çorbadır 12.
- Ali Nazik Kebabı: Kuşbaşı et veya kıyma kullanılarak hazırlanan, közlenmiş patlıcan, sarımsak, yoğurt ve etin birleşimiyle hem damaklarda hem de zihinlerde hoş bir tat bırakan bir kebaptır 1.
- Yaprak Sarması: Pirinç, çeşitli baharatlar ve soğan eklenerek hazırlanan iç harcın, sıcak suda yumuşatılan asma yaprağı arasına sarılmasıyla elde edilen, zeytinyağlı ve etli olmak üzere iki çeşitte servis edilen bir yemektir 12.
- Muhlama: Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi'nin meşhur yemeği, mısır unu, peynir ve tereyağ ile yapılan, lastik gibi uzayan erimiş peyniriyle tanınan bir atıştırmalıktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: