Buradasın
Türk Gıda Kodeksi Takviye Edici Gıdalar Tebliği (Tebliğ No: 2013/49) nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi Takviye Edici Gıdalar Tebliği (Tebliğ No: 2013/49), takviye edici gıdaların üretim, hazırlama, işleme, muhafaza, depolama, taşıma ve piyasaya arzını düzenlemek amacıyla hazırlanmış bir tebliğdir 124.
Tebliğde yer alan bazı önemli hususlar:
- Takviye edici gıdalarda sadece Ek-1'de yer alan vitamin ve mineraller, Ek-2'de belirtilen formlarda kullanılır 125.
- Gıdalarda kullanılan besin öğelerinin günlük maksimum limitleri Ek-3'e uygun olarak belirlenir 125.
- Takviye edici gıdalar son tüketiciye sadece hazır ambalajlı olarak sunulur 125.
- Gıdaların etiketinde, bir hastalığı önleme, tedavi etme veya iyileştirme özelliğine sahip olduğunu bildiren ifadeler yer alamaz 125.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: