Buradasın
Türk Gıda Kodeksi'ne göre gıda katkı maddelerinin kullanım koşulları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Türk Gıda Kodeksi'ne göre gıda katkı maddelerinin kullanım koşulları şunlardır:
- Saflık Kriterleri: Gıda katkı maddeleri, 15. maddede belirtilen saflık kriterleri ile uyumlu olmalıdır 12.
- Yasaklama: Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı olan bir gıda katkı maddesi veya bu maddeyi içeren bir gıda piyasaya arz edilemez 13.
- Domuz Kaynağı: Domuz kaynaklı gıda katkı maddeleri, gıdalarda, gıda katkı maddelerinde, gıda enzimlerinde ve gıda aroma vericilerinde kullanılamaz 13.
- Kullanım Amacı: Bir gıda katkı maddesi, aşağıdaki koşulları sağlaması durumunda listelerde yer alabilir:
- Kullanım Miktarı: Gıda katkı maddelerinin kullanım miktarı, istenen etkiyi sağlayabilecek en düşük miktar olarak belirlenir ve kabul edilebilir günlük alım miktarlarına göre hesaplanır 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: