Türkiye'nin 7 bölgesinde meşhur olan bazı yemekler şunlardır: 1. Akdeniz Bölgesi: Adana kebabı, kısır, künefe, etli kömbe. 2. Karadeniz Bölgesi: Hamsi tava, mısır ekmeği, Karadeniz pidesi, karalahana çorbası. 3. İç Anadolu Bölgesi: Ankara tava, etli ekmek, mantı, nevzine. 4. Doğu Anadolu Bölgesi: Cağ kebabı, şalgam dolması, murtağa, kuymak. 5. Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Lahmacun, çiğ köfte, içli köfte, Antep baklavası. 6. Ege Bölgesi: İzmir köfte, zeytinyağlı sarma, zeytinyağlı enginar, otlu dolma börek. 7. Marmara Bölgesi: İskender kebap, kestane şekeri, Çınarlı Lokantası'nın hünkar beğendi.