Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Trabzon dönerinin meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Lezzeti: Trabzon dönerinin meşhur olmasının en önemli nedenlerinden biri, dönerin lezzetidir 25. Özellikle Akçay Döner ve Nizam Usta gibi mekanlar, lezzetli dönerleriyle ünlüdür 35.
- Kullanım Malzemesi: Trabzon dönerinde kıymanın hiçbir türevi kullanılmaz, sadece löp et döner yenir 2.
- Pişirme Yöntemi: Döner, odun ateşinde pişirilir 15.
- Porsiyon Ölçüsü: Döner, gramla satılır; porsiyonlar 100 gram, 150 gram gibi ölçülerde sunulur 25.
- Tarihi: Trabzon'da döner, 1940'lı yıllarda Of ilçesinde sadece pazar günleri takılmaya başlanmıştır 1.
Trabzon döneri, karalahana dolması, hamsi tava ve kuymak gibi diğer meşhur Trabzon yemekleriyle birlikte şehrin kültürel bir unsuru olarak öne çıkar 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: